Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2014

Ιδού οι πραγματικές θέσεις του "Ποταμιού": "Να εξαλειφθεί ο όρος «'Εθνος» από το Σύνταγμα"

Ιδού ποιες είναι πραγματικά οι θέσεις του "Ποταμιού", που θέλει να καταργήσει από το Σύνταγμα την αναφορά στο "Έθνος"! Τα αντεθνικά σχέδια αυτών που προωθούν με "ποταμίσιες" δημοσκοπήσεις το "Ποτάμι" αποκαλύπτονται.


Στο διάλογο για την συνταγματική αναθεώρηση ο εκ των επιφανών στελεχών του Ποταμιού και συνεργάτης του Σταύρου Θεοδωράκη, συνταγματολόγος Σταύρος Τσακυράκης, είχε μεταξύ άλλων αυτή τη "φαεινή" ιδέα.

Ήδη από το 2013 ο γνωστός καθηγητής, έχει ξεκινήσει μια επεξεργασία του θέματος, με την προοπτική της συνταγματικής αναθεώρησης κάποια στιγμή και παρουσιάζει πλέον μία «άσκηση αναθεώρησης των 25 πρώτων άρθρων του Συντάγματος, δηλαδή των άρθρων που περικλείουν τις λεγόμενες βασικές διατάξεις του Συντάγματος, καθώς επίσης και τις
διατάξεις για τα δικαιώματα του ανθρώπου».

Η «άσκηση» αυτή, που έγινε σε συνεργασία με φοιτητή του από το πανεπιστήμιο της Αθήνας και δημοσιεύτηκε στο προσωπικό του ιστολόγιο «με την ελπίδα» όπως λέει, «ότι μπορεί να χρησιμεύσει στο δημόσιο διάλογο, που έχει ήδη ανοίξει, με αντικείμενο μια πιθανή συνταγματική αναθεώρηση».

Ανάμεσα στις προτάσεις όμως υπάρχει και η ιδέα να καταργηθεί από το άρθρο 1, παράγραφος 3, ο όρος «έθνος». Γράφει στο πόνημά του ο κ. Τσακυράκης: «Απαλείφεται από την παράγραφο 3 η αναφορά στο «Έθνος», η οποία, χωρίς να προσθέτει τίποτα το ουσιαστικό στη συνταγματική ρύθμιση, είναι ικανή να δημιουργήσει σύγχυση και παρερμηνείες, στο μέτρο που αντιδιαστέλλει (ατυχώς) την εθνική με τη λαϊκή κυριαρχία».

Δηλαδή επιδιώκεται η μετατροπή  των Ελλήνων πολιτών με συνταγματική κατοχύρωση σε άμορφη μάζα πολυπολιτισμικού πολτού, αφού συνταγματικά πλέον ακόμα και η παιδεία δεν θα οφείλει να είναι εθνική, θα έιναι πλέον παιδέια για "πολίτες τους κόσμου". Ακόμα και η Ελληνική Ιστορία δεν θα είναι υποχρεωτικό να διδάσκεται.

Φυσικά ο στόχος έιναι η πλήρης εξαφάνιση της Εθνικής Συνείδησης ώστε οι πρώην πλέον Έλληνες να μετατραπούν σε Ευρωπαίους νεοταξίτες υπάκουους μαζάνθρωπους. Άλλωστε το "Ποτάμι" εξάρχής υποστήριζε την ευρωπαϊκή παγκοσμιοποιητική ταυτότητα, και την "χώρα" την θεωρέι απλά ως ένα αναγκαίο κακό μέσα στο οποίο πρέπει να πολιτευθεί για να πάρει ψήφους.

Δεν ενδιαφέρεται για Ευρώπη των Εθνών αλλά για Ευρώπη των "πολτών" όπως άλλωστε και οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών.

Θα υπάρξει επίσημη τοποθέτηση της πολιτικής ηγεσίας του "Ποταμιού"; Toυλάχιστον να γνωρίζουν τι ψηφίζουν όσοι το επιλέξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου