Στο επίκεντρο των κινήτρων αυτού του νέου ανθρώπου υπήρξε ένας μάταιος, μύχιος, ανεξήγητος, αγώνας αποκατάστασης της εθνικής του αξιοπρέπειας
Δεν αντιλαμβάνεται το κυβερνητικό κόμμα τι συμβαίνει στην Αλβανία, ή προσποιείται προτάσσοντας την ιδεοληψία έναντι του εθνικού συμφέροντος; Πριν από ο,τιδήποτε άλλο, θέλω να υπενθυμίσω ότι εδώ και πολλά χρόνια κραυγάζουμε σε ώτα μη ακουόντων, ότι η Αλβανία ως προτεκτοράτο της Τουρκίας, με πολιτικούς μίσθαρνα όργανα του Ερντογάν, έχουν αναλάβει την δημιουργία προβλημάτων στην χώρα μας.
Το Αύγουστο του 2005, υπηρεσιακό σημείωμα του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων χαρακτηρίζει επιτακτική ανάγκη την πολιτιστική, και θρησκευτική ενδυνάμωση του ελληνικού στοιχείου στην Αλβανία: «Σε αντίθετη περίπτωση η Ελλάδα θα αποκτήσει στα βόρεια σύνορά της και δεύτερη περιοχή που θα έχει άμεση επιρροή από την Άγκυρα». [Κάνει λόγο και για την τουρκική μειονότητα της Βουλγαρίας].
Για την Αριστερά της Ελλάδας το μόνο ενδιαφέρον εστιάζεται στην ενίσχυση του κόμματος και στην άλωση του Δημοσίου. Σε όλα τα άλλα, υπάρχει πλήρης παραδοχή των τεκταινομένων εις βάρος μας, επειδή θεωρείται πως δεν φέρνουν ψήφους.
Ο Αχιλλέας Σύρμος, από τη Δερβητσάνη της Βορείου Ηπείρου, υποψ. διδάκτωρ φιλολογίας, επισημαίνει στο slpress, για τον φόνο του Κατσίφα, ότι στο επίκεντρο των κινήτρων αυτού του νέου ανθρώπου υπήρξε ένας μάταιος, μύχιος, ανεξήγητος, αγώνας αποκατάστασης της εθνικής του αξιοπρέπειας.Και αυτόν τον αγώνα σπιλώνουν ακόμη συνειδητώς κυβερνητικά στελέχη, προσφέροντας ανεκτίμητη υπηρεσία στην αλβανική κυβέρνηση και τις εκεί Αρχές, οι οποίες μας έστειλαν μήνυμα ποιες είναι οι προθέσεις τους εναντίον του ελληνισμού. Η δε στάση της ελληνικής κυβέρνησης φάνηκε εξ αρχής ποια θα είναι, όταν η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, επίσημη εκπρόσωπος της ελληνικής Πολιτείας στην εορταστική εκδήλωση της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας στην Αλβανία, εκπρόσωπος, δηλαδή, μιας εθνικής μειονότητας, έσπευσε από την πρώτη στιγμή να υιοθετήσει με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τη γνώμη των αλβανικών Αρχών, ενώ αγνόησε τα όσα υποστήριζαν οι Βορειοηπειρώτες.
Μπορεί η πλέον εξοργιστική συνηγορία των αλβανικών θέσεων να προήλθε από την ΕΛ.ΑΣ., αλλά εξοργιστική είναι και η απουσία απάντησης του ΥΠΕΞ της Ελλάδας στα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο Έντι Ράμα και το αλβανικό ΥΠΕΞ. Υιοθετήθηκαν καθ’ ολοκληρία ψευδείς χαρακτηρισμοί για τον Κατσίφα, όπως ότι ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, που δεν ήταν, ότι είχε συλληφθεί για ναρκωτικά, αλλά σκοπίμως απεκρύβη ότι αθωώθηκε, ότι ο φόνος του δεν είχε σχέση με τον σημαιοστολισμό, και άλλα, για τα οποία ούτε η ΕΛ.ΑΣ. ούτε η κυβέρνηση ένιωσαν την ανάγκη να απολογηθούν.
Ο Έντι Ράμα απεκάλεσε τον Κατσίφα εξτρεμιστή, παρόμοιο όρο -ακραίος- που χρησιμοποίησε και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παπαδημούλης. Δεν ξέρω τι εννοούν μ’ αυτόν όρο, αλλά μήπως, ο Παπαδημούλης τουλάχιστον, μπορεί να μας εξηγήσει από πότε ένας ακραίος, αν ήταν, μπορούν να τον δολοφονούν ανενόχλητα; Ακραίους έχουμε στην Ελλάδα εκατοντάδες κουκουλοφόρους, που επιχειρούν απόπειρες ανθρωποκτονιών κατά Ελλήνων αστυνομικών. Μπορεί η ΕΛ.ΑΣ να τους εκτελεί ελεύθερα;
Τι λέγει επ’ αυτού ο ευφυής Παπαδημούλης; Ο οποίος θα έπρεπε να κρυφθεί στις αίθουσες του Ευρωκοινοβουλίου, όταν η Ελληνίδα ευρωβουλευτής της Κύπρου, Ελένη Θεοχάρους, επισκέφθηκε την οικογένεια του Κατσίφα στην Β. Ήπειρο, και δήλωσε από εκεί, ότι με τέτοιες αιματοχυσίες να μη περιμένουν οι Αλβανοί ένταξη στην Ε.Ε. Διαφορά στάσης της πατριώτισσας Θεοχάρους, από τον διεθνιστή Παπαδημούλη. Να θυμίσω επίσης στον εν λόγω κύριο, ότι ακραίο αποκαλούσαν οι Οθωμανοί τον Παπαφλέσσα, οι Βούλγαροι τον Παύλο Μελά, ακραίους τους αγωνιστές της ΕΟΚΑ. Αυτοί οι ακραίοι έγραψαν ένδοξες σελίδες για τον ελληνισμό, όταν οι πολιτικοί “δοξάζονταν κρυπτόμενοι”, όπως είχε πει προσφυώς ο Τσώρτσιλ, για τους “κουραμπιέδες” της εποχής του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου