Κυριακή 15 Μαρτίου 2015

Οἱ Ἑλληνικὲς πυραμίδες.

Ἕνα θέμα ποὺ δύσκολα ἀγγίζει ἡ «ἐπιστημονικὴ» κοινότης, διότι εἶτε τὸ ἀγνοεῖ, εἶτε δὲν τὸ ἀναγνωρίζει, εἶτε ἁπλῶς θέλει νὰ τὸ θάψῃ. 
Κι ὅμως, οἱ Ἕλληνικὲς πυραμίδες εἶναι ὑπαρκτὲς καὶ παλαιότατες. Ἀρκεῖ κάποιος νὰ τὶς μελετήσῃ λίγο πιὸ προσεκτικὰ καὶ ἀντιλαμβάνεται ἀμέσως πὼς ἔχουν πολλὰ νὰ ποῦν. 

Ελληνισμός υπάρχει όπου υπάρχουν Πυραμίδες και Πυραμίδες υπάρχουν σε όλο τον πλανήτη (ion maggos). Χωρίς καμία έννοια εθνικισμού ή περηφάνιας αλλά με μια διάθεση να πούμε επιτέλους κάποια πράγματα με το όνομα τους. όπως θα δείτε και στο υπόλοιπο άρθρο, επιφυλάσσομαι για τις πυραμίδες στον Άρη. Επίσης να αναφέρω πως δεν θα μιλήσω καθόλου για το μεταφυσικό κομμάτι του θέματος ‘Ελληνικές Πυραμίδες’, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, κάποια άλλη φορά.
Το πυραμιδικό σχήμα συναντάται σε όλους τους πολιτισμούς, κεντρική Αμερική – Ευρώπη – Ινδία – Αίγυπτο, αλλά η επικρατούσα θεωρία πως το συγκεκριμένο σχήμα βρέθηκε και υιοθετήθηκε στην Αίγυπτο τίθεται υπό αμφισβήτηση και ανατρέπεται εντελώς, μετά την ανακάλυψη της πυραμίδας στην Θήβα και της πυραμίδας του Ελληνικού, που είναι σύμφωνα με τους ειδικούς τελειότερη (γεωμετρία, μαθηματικά) των Αιγυπτιακών. Η Ελληνική πολιτεία συνεχίζει να αγνοεί και κάθε προσπάθεια για την ανάδειξή τους προσκρούουν στην ειρωνεία. Γιατί άραγε; Όποιος γνωρίζει πως έχουν τα πράγματα σε σχέση με αυτά που μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε ή διαβάζει την miastala δεν αναρωτιέται πλέον γιατί;
Έχουν φροντίσει να εξαφανίζουν όλα τα στοιχεία για τις Ελληνικές Πυραμίδες. Την γνωστή πυραμίδα του λόφου του Αμφείου στην Θήβα, αλλά και την πυραμίδα του Ελληνικού, που βρίσκεται 4 χιλιόμετρα νοτίως του Άργους, που είναι απίστευτα παλιά, με την μέθοδο της θερμοφωταύγειας απεδείχθη ότι είναι του 10.500 π.κ.ε. Αλλά κατόπιν μακρών “διαπραγματεύσεων” με την Ακαδημία Αθηνών, έγινε “συμβιβασμός” και ανακοινώθηκε ότι είναι 500 χρόνια παλαιότερη των Αιγυπτιακών.!!!!
Ακόμη και αυτό το υποτιμούν με σθένος, αφού δεν μπορούν να το εξαφανίσουν τελείως, γι αυτό και στην πινακίδα που οδηγεί στην πυραμίδα έχουν την λέξη πυραμίδα με εισαγωγικά.
Είναι περιφραγμένη από τον τότε κοινοτάρχη, πριν τον ‘Καποδίστρια’, για να την σώσει. Ο οποίος είχε έργο ζωής από μικρός να την προστατέψει και να την αναδείξει. Γιατί μέχρι τότε, ήταν τόπος απορρίψεως ψοφιμιών και περιττωμάτων.Την καθάρισε και πέταξε τα ψοφίμια που σκόπιμα έριχναν για να αποτρέψουν την πρόσβαση σε αυτό το μνημείο μεγαλείου του Ελληνικού στοιχείου. Είναι ο ίδιος που έφτιαξε τις πρώτες πινακίδες για να δείχνει την θέση της από τον παλαιό δρόμο Άργους-Τριπόλεως, τις οποίες κάλυπταν μόνιμα αφίσες πολιτικών και μπουζουξίδικων.
Ο ίδιος μου έλεγε το τι είχε τραβήξει από την τοπική εκκλησία (!!!) και από την αρχαιολογία του Άργους (!!!) που ήθελαν να την ισοπεδώσουν, γι αυτό και έχτισε μια εκκλησία στην είσοδο της περιφράξεως και ένα γήπεδο στην Δυτική πλευρά.
Η Πυραμίδα στο Ελληνικό είναι η μοναδική Πυραμίδα παγκόσμια που έχει ΠΟΡΤΑ εισόδου.

Δείτε και τα τρία βίντεο σχετικά με την Πυραμίδα του Ελληνικού, όπου μιλά και η αφεντιάμου.



 
 Στην Ελλάδα η γνωστότερη και αρχαιότερη γνωστή πυραμίδα είναι η `πυραμίδα του Ελληνικού. Βρίσκεται στο σημερινό χωριό «Ελληνικό, κοντά στον δρόμο που συνέδεε στην αρχαιότητα το Άργος με την Τεγέα. Η Τεγέα ήταν αρχαία πόλη στην Αρκαδία και οι Τεγεάτες ήταν γνωστοί για την ανδρεία τους στον πόλεμο. Η πυραμίδα αυτή δεν περιγράφεται από τον περιηγητή Παυσανία (ο Παυσανίας ήταν από την ελληνική αποικία Μαγνησία της Μ. Ασίας και έζησε τον 2ο αιώνα μ.κ.ε.). Είναι παράδοξο το γεγονός ότι ο Παυσανίας αναφέρεται σε άλλη πυραμίδα, στο σημερινό χωριό Λυγουριό της Αργολίδος.
 Οι διαστάσεις της «πυραμίδος του Ελληνικού είναι: βόρεια και νότια πλευρά = 12,6 μέτρα – έκαστη, ανατολική και δυτική πλευρά = 14,5 μέτρα – έκαστη. Το ύψος της πυραμίδος είναι 3,4 μέτρα, αν και το αρχικό ύψος της θεωρείται πως ήταν 3,6 μέτρα. Το κεντρικό δωμάτιο της πυραμίδος έχει διαστάσεις 7,1 τετραγωνικά μέτρα.
 Μελέτες που έγιναν από το κέντρο αρχαιομέτρησης του ινστιτούτου «Δημόκριτος΄΄, από τον καθηγητή της Ακαδημίας Αθηνών Π. Θεοχάρη, τον καθηγητή του κέντρου έρευνας αστρονομίας και εφαρμοσμένων μαθηματικών Ι. Λυριτζή, το εργαστήριο αρχαιομέτρησης του φυσικού τμήματος του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου της Σκοτίας με τον καθηγητή R. G. Galloway και τις επιστημονικές ομάδες των παραπάνω ιδρυμάτων (δημοσίευση: 9 – 2 – 1995), χρονολόγησαν – με την μέθοδο της οπτικής θερμοφωταύγειας –την πυραμίδα αυτή στο 10.500 π.κ.ε. !!!

 ΑΛΛΆ…


 
 Μετά από έντονες διαφωνίες, αντεγκλήσεις και εκπλήξεις, αποφάσισαν επίσημα να ‘θάψουν’ το 10.500 πκε., αλλά να ‘αφήσουν στο φως’ μόνο το  2.720  !!! πκε !!! Τι πρωτότυπο!!! (Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει.)
 ΑΛΛΑ, ΑΚΌΜΗ ΚΑΙ ΈΤΣΙ  η «πυραμίδα του Ελληνικού΄΄ οικοδομήθηκε 100 έτη ΠΡΙΝ
 την πρώτη πυραμίδα της Αιγύπτου (πυραμίδα του Ζόζερ, 2620 π.Χ.)
 και 170 έτη πριν την πυραμίδα του Χέοπα (2550 π.Χ.)!
 Κάτω από την βόρεια πλευρά της πυραμίδος του Ελληνικού βρέθηκαν αγγεία που χρονολογήθηκαν στο 3000 π.κ.ε. !!!
 Ο Παυσανίας δεν αναφέρει την πυραμίδα, αλλά σημειώνει πως στην περιοχή υπήρχε ‘πολυανδρία’, δηλαδή ομαδικοί τάφοι. Αυτό ενισχύει την άποψη ότι δεν αναφέρεται στην πυραμίδα γιατί την εντάσσει στους τάφους. Με άλλα λόγια κάποιοι μελετητές λένε πως, η πυραμίδα ήταν τάφος. Αλλά οι αρχαίοι Ελληνες δεν αναφέρουν τις πυραμίδες γιατί και γι αυτούς τότε ήταν κάτι το άγνωστο ή ξεχασμένο. Απλά όταν ήθελαν να θάψουν άνδρες επιφανείς τους τοποθετούσαν σε χώρους που δεν ήταν συνιθισμένοι για τους πολλούς, χωρίς αυτό να σημαίνει πως ήταν τάφοι. Χαρακτηριστικό της παλαιότητας της κατασκευής, σύμφωνα με τον Παυσανία, είναι ότι πρώτη φορά τότε είχαν χρησιμοποιηθεί ασπίδες σε μάχη.!! και οι πυραμίδες προυπήρχαν.
 Άλλωστε και στην αρχαία Αίγυπτο οι πυραμίδες ήταν τύμβοι των Φαραώ λένε. Άλλοι μελετητές υποστηρίζουν ότι η πυραμίδα χρησιμοποιείτο για να στέλνουν μηνύματα με σήματα φωτιάς σε απομακρυσμένα σημεία. (! που τα βρίσκουν) Δηλαδή την χρησιμοποιούσαν ως επικοινωνιακό κέντρο. Αυτό σίγουρα θα ήταν χρήσιμο σε περιόδους πολέμου, μόνο που δεν γίνεται με τις Πυραμίδες αλλά με συστήματα φρυκτωριών και αυτά ήταν ορθωγώνια σχήματα και οχι πυραμιδοειδή.  Κατά άλλους μελετητές, η πυραμίδα ίσως ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο, (!)  που κάθονταν και παρατηρούσαν, στην κορυφή; (!)

 Ο Αμερικανός αρχαιολόγος L. E. Lord υποστήριξε ότι η πυραμίδα ήταν ένα μικρό φρούριο, ενώ ο Β. Κατσιαδράμης υποστήριξε ότι ήταν ένας μικρός βωμός όπου πιθανόν γίνονταν θυσίες  ζώων.


 
 Ας δούμε τι λέει σχετικά με τις προϊστορικές Ελληνικές Πυραμίδες, του Μινυακού πολιτισμού(2750 – 1750 π.κ.ε.), ο αρχαιολόγος Θεόδωρος Σπυρόπουλος, επίτιμος έφορος  αρχαιοτήτων και επίκουρος καθηγητής προϊστορικής αρχαιολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και γνώστης της προϊστορίας του Ελλαδικού χώρου. Αυτός που έκανε τις επίσημες ανασκαφές στην Θήβα, και έφερε στο φως το Αμφείον την γνωστή βαθμιδωτή πυραμίδα της Θήβας και το ανάκτορο του Μενέλαου και της Ελένης στην Λακεδαίμονα, άλλη μια πονεμένη ιστορία που ενοχλεί πολλούς, μια και έχει βάλει πόδι εκεί αγγλική αρχαιολογική σχολή από το 1825 (!!!).
 Εκεί ο καθηγητής Σπυρόπουλος έφερε στο φως τους μεγαλύτερους θολωτούς τάφους όλου του μυκηναϊκού κύκλου και πολύ σημαντικά ευρήματα από την λεγόμενη ‘Μινυακή εποχή’. Σε αυτήν την εποχή, μια χρυσή εποχή για τον Ελληνικό πολιτισμό κατά πολύ ανώτερη του γνωστού του Περικλέους,  ανήκουν και τα ευρήματα των πυραμίδων της Θήβας και τα ευρήματα της πυραμίδας του Ελληνικού. Γι αυτό με τόσο μεγάλο ζήλο προσπαθούν να τα εξαφανίσουν ή υποτιμήσουν.
 

 Παρακολούθησε τι λέει ο καθηγητής σε διάλεξη του στην Θήβα
 … Πιστεύω πως στην Ελλάδα υπήρχε ένας πολύ μεγάλος πολιτισμός, πολύ σπουδαίος με εξαιρετικά ανεπτυγμένη τεχνολογία, είναι ο Μινυακός πολιτισμός (2750 – 1750 π.κ.ε.), αποσιωπημένος, γελοιοποιημένος. Παρ όλα αυτά μεγαλούργησε σε ολόκληρη την Μεσόγειο και στις περιοχές γύρω από αυτήν. Αυτή η θεωρεία είναι που ενοχλεί τόσο γιατί ανατρέπει τα πάντα, όλη την υφιστάμενη επίσημη ιστορία.
 Δεν φαντάζομαι πως θα ήθελαν πολλοί, να αναγνωρίσουν την Ελλάδα ως το λίκνο του πολιτισμού της γης. Αν δεχόταν το παγκόσμιο κατεστημένο πως πέρα από τον ‘χρυσούν αιώνα του Περικλή’, και άλλον ένα χρυσό αιώνα των Μινυών, αυτό θα κατέλυε πολλές φιλόδοξες θεωρίες πως δήθεν το Ελληνικό αλφάβητο είναι Εβραϊκό (!!), ότι το φως έρχεται εξ ανατολής και όλες αυτές τις θεωρίες που μας παραμύθιασαν τόσα χρόνια και με τις ίδιες παραμυθιάζουμε κι εμείς τα παιδιά μας.
 

  • ΟΧΙ, ότι μεγάλο ξεκίνησε σε αυτόν τον πλανήτη ξεκίνησε από την Ελλάδα και δεν έχει καμιά έννοια εθνικισμού αυτό.
 Η ιστορία είναι ένα ζυμάρι που αν έχεις φόρμα, το πλάθεις όπως θέλεις. Στο θέμα των ευρημάτων της Μινυακής περιόδου η τεχνολογία αυτών των έργων απαιτούσε υψηλή γνώση μαθηματικών, αριθμητικής, γεωμετρίας. Επομένως δεν μπορούμε να αποδίδουμε τα μαθηματικά στου Πυθαγόρειους της Κάτω Ιταλίας του 7ου αιώνα ή στους φυσικούς φιλοσόφους του 6ου αιώνα στην Ιωνία.
 Όχι, αυτά που ανακάλυψα είναι πανάρχαια στην Ελλάδα και υπήρχαν ήδη εν λειτουργία φύσει και εφαρμογή από την τρίτη χιλιετία προ κοινής εποχής.
 

  • Καταλαβαίνετε πως αν αυτό γίνει ευρύτερα γνωστό, θα ανατρέψει θεωρίες και θα ανακατέψει τα σχέδια γνωστών κέντρων εξουσίας. Αλλιώς γιατί δεν το ερευνούν; Εγώ λέω, αν μπείτε μέσα στους τάφους θα μείνετε έκθαμβοι από κάλλος τους. Φυσικά απαγορεύεται, όχι γιατί το ερευνούν, αλλά γιατί το κρύβουν.
 Βρήκα επίσης στην Θήβα τον τάφο των παιδιών του Οιδίποδα. Είναι ο μεγαλύτερος Μυκηναϊκός τάφος που βρέθηκε ποτέ στην Ελλάδα. Έχετε ακούσει γι αυτό; Είναι γεμάτος με τοιχογραφίες, υπέροχα και πολύτιμα ευρήματα. Τον εγκατέλειψαν, και με μετέθεσαν για τις διαμαρτυρίες μου, τον άφησαν, έγινε σεισμός, γκρεμίστηκε και σήμερα είναι ένα θλιβερό ερείπιο φραγμένο με κοτετσόσυρμα γεμάτο περιττώματα.
 Το Άμφειον  έγινε προσιτό σε εμάς από ένα φρέαρ, όταν με μετέθεσαν από την Θήβα, το γέμισαν με τσιμέντο.(!!!)
 Στην Πελλάνα ανακάλυψα έναν βασιλικό τάφο και λίγο με διώξουν από κει είχα φτάσει στην είσοδο του. Μεθόδευσαν κινδυνολογώντας πως επρόκειτο να πέσει ο τάφος την Μ. Πέμπτη. ενώ ο κόσμος ασχολιόταν με τα αρνιά, ρίξανε μέσα 250 τόνους αμμοχάλικο (!!!). …
 

3
 Αιγυπτιακές Πυραμίδες η επίσημη θεωρία
 Επίσημα λένε πως οι αρχαιότερες πυραμίδες χτίστηκαν από τους Φαραώ που ανήκαν στο «αρχαίο βασίλειο΄΄ (3100 – 2270 π.κ.ε.) το οποίο περιλάμβανε τις 10 πρώτες δυναστείες. Η πρώτη πυραμίδα στην Αίγυπτο κατασκευάστηκε το 2620 π.κ.ε. Ήταν η «πυραμίδα του Σακκάρα΄΄ του Φαραώ Ζόζερ (Djoser) που ανήκε στην 3η δυναστεία. Οι Φαραώ Χέοπας, Χεφρήνος (4η δυναστεία) και Μυκερίνο, κατασκεύασαν τις πυραμίδες κοντά στην – τότε πρωτεύουσα – Μέμφιδα, την σημερινή πόλη Ελ – Γκίζα. Η πυραμίδα του Χέοπα χτίστηκε το 2550 π.κ.ε.
 Όπως είπαμε ήδη οι αρχαιότερες πυραμίδες της Ελλάδος: η πυραμίδα του Ελληνικού και η πυραμίδα στο Άμφειον της Θήβας, χρονολογούνται στο (ανεπίσημα 10.500 π.κ.ε.) επίσημα το 2720 π.κ.ε. και στο 3000 – 2400 π.κ.ε., αντίστοιχα.
 Ο αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός  επηρέασε σημαντικά τον αιγυπτιακό πολιτισμό και πρώτοι οι Έλληνες κατασκεύασαν πυραμίδες. Άλλωστε, η σφίγγα  και ο γρύπας είναι βασικά κομμάτια της ελληνικής μυθολογίας. Δεν υπάρχει περίπτωση αν το δεχτούν ελαφρά τη καρδία (ούτε βαριά) αυτό, γιατί έρχεται κόντρα στα Σιωνιστικά σενάρια περί Ινδοευρωπαϊσμού.
 Ο Ινδοευρωπαϊσμός άλλο ένα μεγάλο επιστημονικό παραμύθι, που στηρίζεται στη γλωσσική συγκριτική κι όχι σε αρχαιολογικά κι ανθρωπολογικά ευρήματα. Έχει απορριφθεί από πολλούς επιστήμονες, αλλά υποστηρίζεται από τον σιωνισμό, απ’ όπου και χρηματοδοτείται, για να υποτιμηθεί ο πελασγικός πολιτισμός και να μειωθεί η χρονική διάρκεια του ευρύτερου ελληνικού πολιτισμού.
 Οι νομάδες-τσοπάνηδες Εβραίοι δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν αξιόλογο πολιτισμό. Μιας και ήθελαν να παρουσιαστούν σαν ο “εκλεκτός λαός” του Θεού, απ’ όπου ξεκίνησε όλος ο κόσμος, έπρεπε να εφευρεθεί μια θεωρία, που να υποβιβάσει την ιστορική πραγματικότητα. Έτσι εφευρέθηκε το παραμύθι του Ινδοευρωπαϊσμού, κι αποσιωπήθηκαν οι μαρτυρίες για τον Ηρακλή, τον Διόνυσο κ.α. που είχαν επισκεφτεί και επηρεάσει τους Ινδούς και τις χώρες της Ασίας. Αυτά  τα μαρτυρούν τα γραπτά των αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων.
 5.000 χρόνια πριν και πλέον, κάποιοι λαοί που ζούσαν στις κοιλάδες της Μεσογείου ανέπτυξαν μεγάλο πολιτισμό που μετέδωσαν στους γύρω λαούς μέχρι την Παγχαία και την Ινδία. Αυτό επιβεβαιώνεται στο γαλλικό σπήλαιο Λασκώ, όπου βρέθηκαν βραχογραφίες που χρονολογούνται στο 13.000π.κ.ε., μία από τις οποίες είχε το συλλαβόγραμμα WA της γραμμικής Β. Νεώτεροι γλωσσολόγοι απορρίπτουν κατηγορηματικά τις θεωρίες περί φοινικισμού και ινδοευρωπαϊσμού, καθώς αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές γραμμικές γραφές είναι προκατακλυσμιαίες.
 Ποιος ο λόγος  που γνωστοί καθηγητές συνεχίζουν να επιμένουν διδάσκοντας αυτήν την απάτη; Από πού τάχα υποκινούμενοι και γιατί κόπτονται και υποστηρίζουν τέτοια αισχρά ψεύδη που προκατασκευάστηκαν με υποχθόνιους σκοπούς;
 Πότε θα τα σταματήσουμε αυτά τα ψεύδη και θα πούμε στα παιδιά μας και στην ανθρωπότητα την Αλήθεια για το Ελληνικό μεγαλείο;
 Πότε θα πάψουμε να είμαστε ευρωπαίοι και θα αντιληφθούμε πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ… όσοι απομείναμε.
 
 Ἴων Μάγγος ἀπὸ Μία στάλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου